Welkom » Wie zijn wij » Gebouwen

Gebouwen

De kerk

De gemeente houdt haar diensten in de kerk van het bekende Middeleeuwse Ter Apeler klooster. Dit klooster functioneert als museum en staat in de UNESCO top 100 van onroerende objecten in Nederland. De historie van de hervormde gemeente gaat terug tot 1604. Tot voor de grote restauratie van het klooster in 1930 vonden de kerkdiensten plaats in het koor, wat nu de kanunnikenkerk genoemd wordt, dat is het gedeelte oostelijk van het doxaal. Daarna werden de diensten gehouden in de zgn. lekenkerk en dat is tot op heden het geval. Een uitgebreider verhaal van de kerk en dit gebouw kunt u vinden bij Geschiedenis.

 

De Pastorie

De voormalige pastorie, op enige afstand van de kerk, stamt uit 1926.
Deze is in 2022 verkocht en in plaats daarvan is een ander huis aangekocht, vriendelijker in onderhoud en energiezuiniger.
Dit huis ligt ook niet ver van de kerk en wordt momenteel verhuurd omdat de huidige predikant in Stadskanaal blijft wonen.

 

 

 

De Wilpskamp

Het gemeentegebouw ‘De Wilpskamp’, van oorsprong een gebouw van de diaconie voor de armenzorg, wordt gebruikt voor gemeenteavonden, kerkenraadsvergaderingen en andere kerkelijke activiteiten. Het gebouw wordt beheerd door een Stichting en wordt ook verhuurd aan derden voor bijeenkomsten. Het adres is Sellingerstraat 57.