Welkom » Nieuws » Theatervoorstelling zie de mens

Theatervoorstelling zie de mens

Op vrijdag 9 juni wordt de theatervoorstelling Zie de mens opgevoerd in de Sporthal van ter Apel. De voorstelling is bestemd voor alle inwoners van Ter Apel en Omgeving. Zet de datum in u agenda! Want Zie de mens wordt gespeeld door mensen die in armoede leven en theatermakers.

Zie de mens is zeer de moeite waard. Ze is gebaseerd op levensechte verhalen van mensen in armoede die de voorstelling zelf spelen. Het is een kunstzinnige, dynamische voorstelling met spel, muziek en videoprojecties. Ze is zoals het leven in armoede: direct, rauw en confronterend, en tegelijkertijd ook poëtisch, teder en liefdevol.

Zie de mens is een voorstelling waarmee we het publiek meenemen naar tal van zaken die ons raken: de mythe van zelfredzaamheid, de zin en onzin van de participatiewet, de ijzige kou op een dakloos bankje in het stadspark, liefdadigheid als doekje voor het bloeden, verdwalen tussen ambtelijke regels, verplicht vrijwillig konijnen voeren op een kinderboerderij en cultuur als recht om te ervaren wie je bent. En dan ontmoeten wij u graag na afloop om het gesprek aan te gaan.

Enkele reacties van toeschouwers:

Een hartverscheurende oproep om de systeemwereld ondergeschikt te maken aan de menselijke maat.

Fantastische tekstregie; gedreven spel; prachtige vormgeving.

De persoonlijke levensverhalen van mensen in armoede komen ‘binnen’. Als je deze levenslessen kunt accepteren en als uitgestoken hand ziet om samen verder te komen, is ‘Zie de mens’ een onmisbare ervaring voor iedere uitvoerder, vrijwilliger en beleidsbepaler.

De voorstelling wordt gebracht  i.s.m. Classis Groningen Drenthe en mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen.

De voorstelling is gratis toegankelijk. We verzoeken u vriendelijk om u aan te melden.

wresinskicultuur.nl/aanmelden

Waar: ​​Sporthal Ter Apel

Adres:​​Heemker Akkerstraat 6

Wanneer: ​Vrijdag 9 juni – 20.00 u (ontvangst vanaf 19.30 u)

Kosten: Gratis. Vrije gift na afloop

Aanmelden: wresinskicultuur.nl/aanmelden