Welkom » Nieuws » Gespreksgroep over boek De Zin van het leven

Gespreksgroep over boek De Zin van het leven

Van harte welkom om in gesprek te gaan over het boek ‘De Zin van het leven’ van Fokke Obbema.

Aanleiding voor dit boek was een schokkende en totaal onverwachte gebeurtenis in het leven van deze journalist van de Volkskrant. Hij was na een hartstilstand even dood. Een dag eerder had hij nog zeventig kilometer op zijn  racefiets afgelegd met een aardig gemiddelde. ‘Op vierenvijftig jarige leeftijd zag ik dat als een indicatie van mijn goede gezondheid. Nooit gerookt, matige drinker, geen overgewicht, dagelijks gezond eten en enkele keren per week sporten – wat kon mij gebeuren?’

Na zijn herstel ging hij op zoek naar de zin van het leven. Hij vroeg veertig bekende en minder bekende Nederlanders naar wat zij zagen als de essentie van het leven en die zoektocht leverde hem nieuwe inzichten op, zoals de waarde van kwetsbaarheid en het belang van verbinding en dankbaarheid. Maar ook de beperkingen van de wetenschap en herwaardering van religie en het nut van de dood, namelijk de confrontatie met de essentie van het leven.

Dit en nog veel meer vormt de basis van de gesprekken die we willen voeren. We hopen hiermee een brede groep van mensen te kunnen interesseren binnen en buiten de kerk. Dus voel je vrij dit bericht te delen met mensen die mogelijk geïnteresseerd zouden kunnen zijn.

Meer info of aanmelden kan bij Melle Leffers, via predikantkloosterkerk@gmail.com.