Welkom » Nieuws » Film in de Wilpskamp : The Green Book (uitgesteld vanwege Coronavirus)

Film in de Wilpskamp : The Green Book (uitgesteld vanwege Coronavirus)

De programmacommissie nodigt u van harte uit voor wat wij denken een mooie filmavond op ………….. in de Wilpskamp.  De aanvang is om 20.00 uur. De entree bedraagt vijf euro inclusief een kopje thee of koffie.

De film heeft de titel: The  Green Book.

Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen de blanke uitsmijter (Viggo Mortensen) en de donkerkleurige concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip, een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen, zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten en er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Een tweetal recensies over de film is hier vermeld.

Green Book gaat over vooroordelen, racisme, eenzaamheid maar ook vriendschap, moed en gelijkheid. Het laat zien dat er nog veel werk aan de winkel is maar dat we ook van heel ver komen. Een prachtige film die gebaseerd is op waargebeurde feiten en je zal doen lachen, huilen en bovenal nadenken. Echt een aanrader voor iedereen.

Indrukwekkende film. Je staat er van te kijken dat mensenrechten in een beschaafd land nog maar zo kort geleden op deze schaal geschonden werden. En mooi om te zien dat deze zo verschillende mensen vrienden worden en zoveel van elkaar leren.

Harm de Vries, namens de programmacommissie